vineri, 14 august 2015

Legătura securizată sus pe spate - SBCH (Secure High Back Carry)

Este o legătură în spate, așa cum îi zice și numele, micuțul/a se află poziționat/ă destul de sus pe spatele părintelui și perfect în siguranță. Începem cu un nod simplu pe piept, adică petrecem cele două cozi ale eșarfei port-bebe (wrapului), fără să legăm, fără să facem un nod propriu-zis, ceea ce ne permite să asigurăm puiul în spate până trecem la următorul pas.

Este una dintre legăturile în spate preferate de începatori, deoarece la faza legării cozilor pe piept, odată asigurat bebele în spate, putem lua o pauză de relaxare, ne îndreptam din șale, respirăm, bem puțină apă, fiecare ce simte nevoia să facă :D

Cum legăm concret:
- centrăm wrapul cu marcajul de mijloc (middle marker) pe spatele puiului.
- săltăm puiul pe șold și trecem o parte a wrapului peste spatele nostru și peste umăr în față
- facem buzunarul (șezutul) cât mai corect, cât mai adânc (aici se poate introduce wrapul în pantalonași daca se dorește), trăgând de wrap în sus între propriul corp și cel al puiului.
- apucăm, strângem în mâini și tragem bine de ambele laterale ale wrapului, susținând în același timp cu brațul puiul pe șold (sau trecem mai întâi puiul pe spate și, stând aplecați în față, facem aceeași operațiune)
- încrucișăm lateralele zdravăn, făcând un nod simplu, neterminat. Doar petrecem, adică, cele două cozi. Și tragem și întindem bine, fâșie cu fâșie, să nu rămână material netensionat, lălâi.
- săltăm puiul în spate. Stând puțin aplecați, verificăm șezutul, îl refacem sau îl îmbunătățim, după caz, asigurându-ne că buzunarul este destul de adânc, că avem material întins de la un genunchi la altul și suficient între corpul puiului și al nostru. (dacă deja trecuserăm puiul în spate, atunci, acuma, asigurând în permanență buzunarul, legăm în față cele două laterale, făcând nodul simplu, petrecându-le una peste alta, cu alte cuvinte.)
ATENȚIE: Laterala ce vine în față PESTE umăr va fi trecută PESTE cea de sub braț. :)
- strângem bine, tensionăm bine. Am mai zis? Nu-i nimic, repetăm: tensionăm bine materialul, strângem suficient cât să simțim puiul în siguranță dacă stăm drepți în picioare.
- menținem o laterală între genunchi (cea de "sub" nod, din dreptul umărului cu material) și pe cealaltă o răsucim peste umărul corespondent, din partea unde se află.
- răsfirăm bine această fâșie care vine trecută peste umăr, deschidem wrapul și il întindem frumos peste tot spatele puiului și pe sub funduleț. Tensionăm frumos, tragem bine să fie perfect întins, adunăm apoi materialul și-l trecem pe sub picioruș aducând-ul în față. Susținem între genunchi această coadă.
- apucăm cealaltă coadă și verificăm nodul simplu de pe piept. Îl rearanjăm dacă e cazul, îl mișcăm puțin cât să ne fie comod pe piept. Această parte de material va fi trecută peste ambele picioare ale puiului, pe sub fund și readusă în față prin cealaltă parte.
- legăm ambele cozi cu nod dublu în față.
- răsfirăm materialul pe umeri, mai tragem puțin să tensionăm unde e nevoie, aranjăm nodul pe piept, din nou, dacă e cazul.

Și GATA legătura! :D Floare la ureche, nu-i așa?

Acum imediat, aici mai jos, în tutoriale, totul va fi mult mai clar!





Cum ne-a ieșit nouă legătura:


Cos

Pentru întrebări, nelămuriri, ne puteți scrie la nebunedupacarpe (at) gmail (dot) com

Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu