marți, 20 ianuarie 2015

Legătura pe şold tip Robin


În ziua 9, am făcut legătura Robin – (numele mă duce cu gândul la o legătură… haiducească; chiar, oare nu putem să îi spunem așa? Legătura pe șold haiducească??).

O altă legătură pe șold extrem de apreciată, atât pentru ușurința prinderii, cât și pentru aspectul elegant, este legătura pe șold de tip Robin (a lui Robin, după numele mămicii care a "inventat-o"). Pentru acest tip de înfășurare a eșarfei țesute este nevoie de un wrap de lungime între 3,2 și 4,2 metri, în funcție și de dimensiunile purtătorului și ale copilului din dotare. Pornim cu middle marker (semnul distinctiv care indică mijlocul wrapului) plasat la ceafa mamei. Materialul este întins pe spatele părintelui, în diagonală, o parte trece peste umăr, ca de altfel la toate legăturile pe șold, iar cealaltă vine în față, ocolind talia în partea opusă umărului. Apoi, cele două cozi de material se intersectează pe umăr (puțin mai jos, de fapt) și se întorc înapoi, efectul fiind, practic, o dublare a materialului în ambele sensuri. După ce se tensionează foarte bine în ambele direcții, atât bucata de țesătură care vine pe spatele purtătorului, cât și cea petrecută peste spatele și fundulețul bebelușului, care este poziționat pe șoldul opus, cozile se leagă cu un nod simplu, sub șezutul copilului.

Este un mod rapid de înfășurare a eșarfei țesute, dar și comod, ideal pentru plecările din parc sau alte momente cand este nevoie de o legătură simplă, care să reușească în ciuda ochilor curioșilor. Totuși, este nevoie de un pic de exercițiu pentru a tensiona bine materialul, așa cum au și mărturisit mai multe dintre fetele participante la provocare.

Pentru că nu are susținere în talie, este o legătură la care purtătorul va resimți greutatea unui copil mai mărișor după un timp mai îndelungat de purtare. Comparativ cu utilizarea unui sling cu inele, timpul de montare și reglare este aproximativ același, în cazul în care legătura vă este familiară. Susținerea este însă ceva mai bună și greutatea bebelușului este preluată mai bine, am spune noi, datorită celor două straturi de material. Dar, din același motiv, poate fi o legătură mai puțin aerisită decât un sling cu inele în zilele caniculare de vară. Din fericire, am încercat această legătură la începutul toamnei, așa că nu au existat plângeri în acest sens în rândul participantelor la provocare.


Există și varianta Legătura lui Robin pe șold consolidată, care se poate face cu un wrap mai lung și care presupune petrecerea cozilor în jurul mijlocului înainte de a face nodul. În acest caz, greutatea bebelușului este suportată mai ușor de purtător, deși există și persoane cărora le displac legăturile care au material și în talie.

Câteva tutoriale video:

În primul, Hedwych de la Wrap you in love ne arată cum face ea această legătură cu un wrap ţesut Fidella mărimea 6.




 Aici Hedwych ne arată cum se realizează legătura consolidată (reinforced)


Câteva imagini de la provocarea "30 de legături cu wrapul ţesut". Nu mai specificăm numele participantelor, nici cârpele folosite, dacă vă interesează ceva anume, firme, caracteristici şi alte detalii, nu ezitaţi să ne scrieţi!























Ela G., Cos, Laura ZANatica


Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu