sâmbătă, 6 septembrie 2014

Legătura înfășurată încrucișată în față (Front Wrap Cross Carry - FWCC) cu wrap țesut

Am început provocarea cu o serie de legături frontale, adică puiul purtat în față pe corpul părintelui. Sistemul port-bebe ales pentru acest eveniment este eșarfa țesută, numită în mod comun wrap țesut (sau, cum îi mai spunem noi și copiii noștri, "ruep" :D ).

Laura, mămica Annei, 14 luni, cu wrap Lenny Lamb Marine, mărime 5, bumbac+bambus

Legătura înfășurată încrucișată în față, FWCC dacă doriți să vizionați filmulețe pe youtube, este una dintre cele mai uzuale legături. Este comodă și usor de realizat, merge atât la nou născuți, cât și pentru bebeluși și copii mai măricei. Este o legătură aerisită, de vară, atunci când purtătorul alege să poarte cozile care vin peste umeri strânse pe sub fundulețul copilului. În acest fel, copilul este acoperit doar de un strat de material. Dar poate fi utilizată și cu trei straturi de material peste copil, în așa fel încât materialul care vine peste umeri este întins bine pe spatele puiului, varianta fiind ideală pentru vreme mai friguroasă.

Dacă materialul este corect tensionat, este una dintre cele mai comode legături, pentru că mare parte din greutatea bebelușului este preluată de bretelele care îi trec pe sub funduleț și apoi înfășoară talia purtătorului. De altfel, legăturile care folosesc material de susținere în talie sunt mai comode, de obicei, decât celelalte, în cazul in care copilul este purtat în față. Însă, dacă wrapul nu este întins perfect, poate da mari bătăi de cap cu un copil mai mare și mai energic, care se lasă pe spate sau se mișcă în toate direc
țiile. Dacă nu este bine întinsă cârpa pe spatele purtătorului, pot apărea dureri de spate după o plimbare mai lungă sau chiar dupa numai câteva minute. Este o legatură care necesită un wrap mai lung, în funcție de statura și greutatea purtătorului, dar și a copilului. În general, pentru această legătura majoritatea persoanelor preferă să folosească o eșarfa țesută marime 6 (de 4,6 metri) sau 5 (4,2 metri).

Peste 60 de m
ămici au încercat legătura în cadrul evenimentului, au postat poze, noi am făcut o mică selecție printre pozele celor care au acceptat să ni le cedeze înspre publicare pe blog și cărora le mulțumim frumos, și pentru participarea la eveniment, și pentru colaborare!

Mona și Maria, 2a2l, wrap Oscha JK Chisai Fern,  mărime 6, 100%bumbac


Cristina și Mircea, 11,5 luni, wrap Little Frog Turquoise, 4,2 m, 100% bumbac

Daniela și Iunia, 7luni, wrap Lenny Lamb Twisted Leaves Black &White, 4.2 m, 100%bumbac.

Roxana și Rareș, 18luni, wrap Lenny Lamb diamond weave, 4,2 m, 100%bumbac. (Foto: Diana, 4,5ani! :D )

Tricolorul :D Antepreșcolar, preșcolar și școlar, în indiouri Didymos

Andreea și Sara, 14 luni, wrap Hoppediz Panama, 4,6m, 100%bumbac

Mulțumiri Cătălinei, Elenelor și Sofiei. Wrapuri Storchenwiege, Ellevill, Hopediz și Lenny Lamb

Mulțumiri Andreei, Cleopatrei, Alexandrei, Mihaelei și puilor lor!

Alexandra, mama Annei și Theei, 2a2l, cu wrap Lenny Lamb mint lace

Mulțumim Roxanei, Andreei și Claudiei!

Diana și Ingrid, 10 luni. Wrap Little Lamb Green Cats, jacquard, 4.6 m, 100% bumbac.

Saci și Ingrid, 5,5luni, wrap  Poartă-mă!model Gaia, 4,6m, 100%bumbac

Mulțumim Adinei, Dorianei și Mădălinei și puilor lor :)




Timea și Katalina de 6l, wrap curcubeu Poartă-mă! de 4,2m, bumbac 100% 


 Edit:
încă o familie de purtătoare, wrapul
țesut este foarte versatil ;)


 Cos & Ela


EDIT:  Punem un tutorial pentru această legătură, realizat de Hedwych, mămica de la wrapyouinlove :)
 


Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe înspre publicare pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu